Controlling Consultant

Bedrijf
CP-FM
Type
Vacature
Werkgebied
Groningen, Utrecht, Rotterdam, Amsterdam & Eindhoven
Sector
Controlling
Start op
27 oktober 2016
Eindigt op
14 september 2017
Website
http://cp-fm.eu/?page_id=182

Omschrijving:

CONTROLLING PARTNERS FM
Voor onze klanten is de directe relatie tussen strategie en de realisatie ervan steeds belangijker. Oftewel, de vooruitkijkende vaardigheden van de CFO, de (concern- )controller en de financieel directeur worden steeds strategischer. Hierin ondersteunen onze consultants met professionele controlling software, CP-Suite, onze klanten.

CP-Suite is instrumentarium voor het doorrekenen van strategie, scenario’s, business cases met als voornaamste concurrent solistische spreadsheets. Controlling Partners FM is op zoek naar authentieke controlling consultants om onze innovatieve controlling tooling, CP-Suite, te implementeren bij onze klanten en uit te dragen bij onze doelgroep.  

Met behulp van CP-Suite ga jij onze opdrachtgevers assisteren bij het inrichten en verbeteren van de financiële besturing en performance. Vanuit een integrale aanpak weet je de financiële functie bij opdrachtgevers te optimaliseren.

Als controlling consultant ben je een serieuze en inhoudelijk gedegen gesprekspartner voor de financiële functie en bedrijfsvoering in het algemeen. Plus je bent in staat te schakelen tussen en met de verschillende functionele disciplines van organisaties. Denk aan finance & control, CFO office, ICT afdelingen, productie afdelingen etc.
 
CP-FM Strategie in Control
Onze strategische controlling visie wordt het beste verwoord door onze klanten:
Van tekort aan voorspellend vermogen naar ‘de strategie (en de voortgang ervan) in control’. Ronald Houtveen RA, RvB Flynth accountants & adviseurs
Feiten zijn nodig, maar schattingen van de toekomst en gevoeligheden daarom omheen zijn belangrijker. Drs. Pieter Vergroesen RA, financieel directeur Stichting De Opbouw.
Inzicht in cashflow, resultaten, kosten en toekomstige marktontwikkelingen is essentieel om internationaal te kunnen blijven groeien. Drs. Chris van Overbeeke RA, CFO ID&T
Wat kun je verwachten?
Onze klanten hebben veel data, maar nog niet per definitie informatie. Jouw CP-FM collega’s overbruggen informatie en controlling vraagstukken door het gat te overbruggen van de aanbod kant van data met de vraagkant van informatie.
Jouw aanstaande collega’s hebben verschillende studieachtergronden, maar hebben allen gedrevenheid en klantfocus. Onze werkzaamheden worden gekleurd door onze passie om onze klanten naar een hoger strategisch controlling platform te brengen. Jouw collega’s stellen vragen, maken analyses en creëren samen met de opdrachtgevers de informatie en controlling informatie gebaseerd op feitelijke conclusies.
Presteren is een voorwaarde voor promotie, niet hoe lang je werkt. Je werkt vooral bij opdrachtgevers op locatie. Ondersteunend personeel hebben we niet. Kantoortaken doen we zelf. Dat houdt onze werkcultuur helder en de focus scherp. Kenmerkende karaktertrek is dan ook ambitie, maar tegelijkertijd een gezonde werk-balans. Plus de intrinsiek motivatie om te presteren om gewenste resultaten te behalen.
Jouw ambities kun je verwezenlijken door de ambities van de klanten te realiseren. Doordat je een serieuze gesprekspartner bent voor onze klanten wordt de ruimte gecreëerd voor ambitie, zelfstandigheid en ondernemerschap;
Controlling Consultant functie-eisen
• Je bent (bijna) afgestudeerd met enkele jaren werkervaring en hebt een WO/HBO studieachtergrond met een financiële achtergrond (AC, RA, BE, MBA, RC, MSc). Een minor met bedrijfskundige/commerciële achtergrond is een pré. Bij CP-FM krijg je de kans om uiteenlopende opdrachten te vervullen bij onze klanten in verschillende branches.
• Jij combineert sterk analytische vaardigheden met commercieel inzicht en ook redactionele vaardigheden;
• Een sterk ontwikkeld vermogen om te analyseren en te begrijpen hoe dingen werken aangevuld met een zelfkritische instelling en de wil om bovenal kwaliteit te leveren;
• Eigenschappen als vasthoudendheid, vakbekwaamheid, daadkracht en resultaatgerichtheid en affiniteit met het werken met targets;
• Zoals wij onze klanten adviseren verwachten wij van de professional dezelfde kritische en geobjectiveerde adviezen die onze consulting praktijk nog verder gaat brengen;
• Uitstekende kennis van Word, Excel en ervaring met geautomatiseerde systemen;
• Uitstekende beheersing van zowel het Nederlands als Engels in woord en geschrift;
• Initiatief, kritische kijken op zaken, ondernemerschap en een visie op het controlling vakgebied zijn voor ons en voor jou belangrijke kwaliteiten. In ieder geval de basis, maar zeker de bereidheid om deze te ontwikkelen;
• Sterke persoonlijke interesse in strategische, financiële en organisatorische vraagstukken;
• In staat zijn om op den duur zelf projecten te ontwikkelen en partijen in beweging te brengen en je past je snel aan bij veranderende omstandigheden;
• In het bezit van rijbewijs B, omdat een auto van de zaak behoort tot je arbeidsvoorwaarden;
• Voor meer informatie kun je contact opnemen met Martin Kartomo MBA (06-13409875, martin.kartomo@cp-fm.com)
Procedure
Mocht de functie jouw aanspreken en denk je te voldoen aan de functie eisen dan nodigen we je graag uit om je CV, cijferlijsten van je HBO en/of WO opleiding en motivatie brief te sturen. Op basis hiervan beoordelen we of je in aanmerking komt voor een telefonische kennismaking. Als dat het geval is, dan nemen we telefonisch contact met je op.
1. Telefonische kennismaking
2. 1-daagse werksessie. Kennismaking & strategische controlling casus
3. Arbeidsvoorwaarden

Weten wat Pro Memorie voor jou kan betekenen?

Lid worden