WO-stage Accountancy

Bedrijf
De Belastingdienst
Type
Stage
Werkgebied
Amsterdam, Utrecht, Den Haag, Rotterdam, Groningen, Leeuwarden, Zwolle, Eindhoven, Arnhem en Breda.
Sector
Accountancy
Start op
09 januari 2017
Eindigt op
31 augustus 2017
Website
http://werken.belastingdienst.nl/

Omschrijving:

Werken bij de belastingdienst - Wo-stage accountancy

Wil jij nu al aan de slag met onderzoeken bij (grote) ondernemingen in Nederland? Inzicht ontwikkelen in de belangen van die ondernemingen áchter hun cijfers? Ervaring opdoen bij een grote organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Kansen en mogelijkheden krijgen en creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Dan is deze stage bij de Belastingdienst écht iets voor jou!

Stagiairs zijn van harte welkom bij de Belastingdienst. We willen jonge, ambitieuze mensen graag kennis laten maken met en interesseren voor onze organisatie. Immers, de stagiair van vandaag, is regelmatig de medewerker van morgen. Onze organisatie biedt jou als stagiair dan ook een enorme hoeveelheid mogelijkheden. Tijdens je stage zal je verrast worden door de vrijheid en verantwoordelijkheid die je krijgt en door de hulpvaardigheid van onze collega’s. En daar zijn we trots op! Een tevreden stagiair is de beste ambassadeur die onze organisatie zich maar kan wensen.

Als stagiair kan jij aan de slag binnen alle geledingen van onze organisatie. En binnen geheel Nederland. Bij grote ondernemingen (GO), bij het midden- en kleinbedrijf (MKB) of bij particulieren, dienstverlening en bezwaar (PDB). Voor alle belastingsoorten; van inkomensheffing tot vennootschapsbelasting, tot omzetbelasting, tot …. In de controle of in het toezicht. Hoeveel keus wil je hebben? In het sollicitatiegesprek verkennen wij ook waar wij aan jouw wensen tegemoet kunnen komen.

Jouw klantbewustzijn zal groeien, je leert onze processen kennen en je krijgt de verschillende aspecten van onze dienstverlening helder in het vizier. Je houdt je bezig met toezicht op burgers en/ of (grote) bedrijven. De werkzaamheden zijn divers, ook omdat je vaak maatwerk levert en geen klant hetzelfde is.

Je krijgt de mogelijkheid om je te verdiepen in je vakgebied en unieke (vak)kennis in de praktijk op te doen. Je wordt uitgedaagd om scherp te analyseren en te redeneren over het hoe en waarom van jouw gedachtegang. En daarin opereer je - onder de vleugels van jouw begeleider, een ervaren medewerker - zoveel mogelijk zelfstandig. Een geweldige kans!

Nederland kan niet zonder de Belastingdienst, kan niet zonder jou!

Wie ben jij:

  • Je bent een wo-student accountancy;

  • Je bent 24 tot 40 uur per week beschikbaar gedurende een periode van minimaal 4 maanden.

  • Vermeld in je motivatiebrief duidelijk jouw voorkeur voor:

  • en het aantal uur per week dat je hiervoor beschikbaar bent;

  • een begin- en einddatum van jouw stage;

  • jouw belastingmiddel: omzetbelasting, loonbelasting, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en/ of formeel recht;

  • GO, MKB of PDB;

  • de (eerste én tweede) locatie waar je stage wilt lopen.

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je bent sociaal en je beschikt over goede contactuele vaardigheden. We verwachten dat je altijd rechtvaardig en integer handelt. Je bent flexibel, resultaatgericht en stressbestendig. Je kan jezelf een uitstekend oordeel vormen en je wilt jezelf altijd blijven ontwikkelen. Je houdt van aanpakken en je hebt geen afwachtende houding.

Voor meer informatie over stagelopen bij de Belastingdienst kun je contact opnemen met ons Employability Centre: 088- 155 19 00

Weten wat Pro Memorie voor jou kan betekenen?

Lid worden